MUZIEK AAN BED is bedacht en ontwikkeld door Tjakina Oosting en Marieke van der Heyden. Beiden zijn professionele cellisten die hun conservatorium opleiding hebben gevolgd in zowel het binnen- als in het buitenland. Zij zijn al jaren als cellist actief en hebben een breed muzikaal werkveld opgebouwd in muziektheater, orkesten, kamermuziek, bewegingstheater en educatie. Als celloduo deuXcel hebben ze vele projecten ontwikkeld, waaronder kindervoorstelling Ploink, workshops op scholen en MUZIEK AAN BED. Als duo hebben ze gestaan op o.a. Cello Biënnale Amsterdam, Cellofestival Zutphen, Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Twee Turven Hoog Festival, Bergen kindermuziekfestival en Oranjewoud festival. Zie ook www.deuXcel.nl.

Naast Rivke van der Staak (rechts) & Mariëtte Laport (midden), hebben nu ook Nina Hitz (zwart-wit) en Esther de Boer (onderaan) zich aangesloten als cellist van MUZIEK AAN BED!

Door de groeiende vraag naar MUZIEK AAN BED zijn wij altijd op zoek naar meer professionele cellisten om in de ziekenhuizen op te kunnen treden. Doel is om meerdere celloduo’s te hebben in verschillende steden in het land om aan de landelijke vraag naar MUZIEK AAN BED te kunnen voldoen. Momenteel hebben we een vacature voor een nieuwe cellist. Interesse? Lees hier verder…!