DONATEURSCONCERT 2017

Jaarlijks bedankt MUZIEK AAN BED haar donateurs* met een concert.
Zondag 12 februari was de derde keer alweer.
Dit keer was de Vincentiuskerk in Amsterdam bereid om haar ruimte beschikbaar te stellen.
Het donateursconcert is meer dan een concert alleen. Donateurs krijgen tussen de muziekstukken door informatie over de laatste ontwikkelingen. Zoals de groei van het aantal donateurs sinds de Facebook-actie aan het eind van 2016 (van 47 naar 183), de groei van het aantal ziekenhuizen waarin we optreden, de groei van het aantal arrangementen, de uitbreiding van de doelgroep en de recente ervaringen met “MUZIEK AAN BED als cadeau”.

Muzikaal was het dit jaar anders dan voorgaande jaren.
Natuurlijk werden een paar quatre-mains-stukken op één cello gespeeld. De act waarmee we in ziekenhuizen telkens weer veel succes hebben. Nu Rivke van der Staak en Mariëtte Laport ook als cellisten voor MUZIEK AAN BED werken, konden we de donateurs bovendien trakteren op twee bewerkte cellokwartetten Tchaikovsky en de Beatles.
Bij de borrel vertelden donateurs van het eerste uur hoe leuk het is om getuige te zijn van de duidelijke groei die MUZIEK AAN BED doormaakt en dat de donateursconcerten ook elk jaar mooier worden.
Dit jaar hadden we wel een extra bijzondere bijeenkomst. We mochten Dominic Seldis introduceren. Onze nieuwe ambassadeur.
Dominic is mee geweest naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis. De prachtige filmopname die Piroska Nijhof daarvan maakte, werd vertoond. Aansluitend vertelde Dominic hoe diep onder de indruk hij was van wat hij in het ziekenhuis met eigen ogen heeft waargenomen: het effect van deze live muziek op kwetsbare kinderen en hun ouders. Hij wenste eigenlijk iedereen toe om een keer mee te mogen lopen. Dan weet je helemaal zeker, dat je bijdraagt aan iets heel belangrijks.
Dominic speelde vervolgens op zijn indrukwekkende contrabas een stuk van “Salut D’Amour” van E. Elgar om te eindigen met het bijzonder komische stuk “Failing”.

* Vanwege onze beperkte financiële middelen werden tot nu toe alleen donateurs die € 50,- of meer doneren, uitgenodigd voor dit concert. Wij bezinnen ons op mogelijkheden om alle belangstellenden te betrekken.

Over de auteur: MUZIEK AAN BED

MUZIEK AAN BED is een muzikale, mobiele act waarbij één cello met vier handen en twee stokken bespeeld wordt: duetten op één cello. Het is een kort, exclusief en persoonlijk optreden waarbij MUZIEK AAN BED tot aan een kinderziekenhuis-bed komt. Kwetsbare kinderen maken op een originele manier kennis met klassieke muziek en cello.

Has one comment Muziek aan bed

Laat een bericht achter of Trackback dit bericht

  1. Marije - 16 februari 2017 - 11:10 antwoord

    Het was een prachtige middag met -zoals ze zeggen- een lach (‘failing’ van Dominic Seldis!) en een traan. De verhalen van de mensen die muziek aan bed mogen ontvangen, blijven ontroeren. Bedankt! Marije

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.