Donaties vormen een belangrijke pijler voor het werk van MUZIEK AAN BED.

Jaarlijks geven wij als dank aan onze € 100+ donateurs en vrijwilligers een feestelijk (donateurs)concert oftewel MUZIEK AAN BED in concert. Ook als niet-donateur maar geïnteresseerde in MUZIEK AAN BED kunt u dit MUZIEK AAN BED in concert bijwonen.

We willen namelijk iedereen die in ons geïnteresseerd is de gelegenheid geven om ons werk van dichtbij te ervaren zonder opgenomen te zijn in een ziekenhuis of zorginstelling.

Nog geen donateur? Ga dan naar onze donatie pagina. Dankzij uw gift kunnen wij nog meer kinderen een bijzonder muzikaal moment aan bed geven!

2019
Ons jaarlijkse MUZIEK AAN BED in Concert vindt plaats op 7 april van 15.30-16.45 uur in de Uilenburgersjoel in Amsterdam.

Er zijn nog een paar kaartjes te koop: klik hier om ze te bestellen.

2018
Het donateursconcert werd dit jaar omgedoopt tot ‘MUZIEK AAN BED in concert’. Een concert waar iedereen een kaartje voor kon kopen.

Waar het eerste donateursconcert vier jaar geleden nog verzorgd werd door de oprichtsters Marieke van der Heijden en Tjakina Oosting, traden nu zes professionele cellisten op. In wisselende combinaties en met z’n zessen tegelijk. Met muziek in alle mogelijke variaties en sferen (Vivaldi, Jovano, Welch, arrangementen op filmmuziek, kinderliedjes, de Amsterdamse Grachten) gelardeerd met ervaringen uit de optredens in ziekenhuizen en in huiskamers van zorginstellingen voor dementerende ouderen.

De betrokkenheid met het werk van MUZIEK AAN BED groeit met ons mee. Gelukkig maar, want de subsidiemogelijkheden drogen op.

We willen u hartelijk danken voor u aanwezigheid en hopen nog lang met elkaar verbonden te blijven.

Hier vindt u een impressie van MUZIEK AAN BED in concert 2018.

2017
Zondag 12 februari was de derde editie van het donateursconcert. Dit keer was de Vincentiuskerk in Amsterdam bereid om haar ruimte beschikbaar te stellen.
Het donateursconcert is meer dan een concert alleen. Donateurs krijgen tussen de muziekstukken door informatie over de laatste ontwikkelingen. Zoals de groei van het aantal donateurs sinds de Facebook-actie aan het eind van 2016 (van 47 naar 183), de groei van het aantal ziekenhuizen waarin we optreden, de groei van het aantal arrangementen, de uitbreiding van de doelgroep en de recente ervaringen met “MUZIEK AAN BED als cadeau”.

Muzikaal was het dit jaar anders dan voorgaande jaren.
Natuurlijk werden een paar quatre-mains-stukken op één cello gespeeld. De act waarmee we in ziekenhuizen telkens weer veel succes hebben. Nu Rivke van der Staak en Mariëtte Laport ook als cellisten voor MUZIEK AAN BED werken, konden we de donateurs bovendien trakteren op twee bewerkte cellokwartetten Tchaikovsky en de Beatles.
Bij de borrel vertelden donateurs van het eerste uur hoe leuk het is om getuige te zijn van de duidelijke groei die MUZIEK AAN BED doormaakt en dat de donateursconcerten ook elk jaar mooier worden.
Dit jaar hadden we wel een extra bijzondere bijeenkomst. We mochten Dominic Seldis introduceren. Onze nieuwe ambassadeur.
Dominic is mee geweest naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis. De prachtige filmopname die Piroska Nijhof daarvan maakte, werd vertoond. Aansluitend vertelde Dominic hoe diep onder de indruk hij was van wat hij in het ziekenhuis met eigen ogen heeft waargenomen: het effect van deze live muziek op kwetsbare kinderen en hun ouders. Hij wenste eigenlijk iedereen toe om een keer mee te mogen lopen. Dan weet je helemaal zeker, dat je bijdraagt aan iets heel belangrijks.
Dominic speelde vervolgens op zijn indrukwekkende contrabas een stuk van “Salut D’Amour” van E. Elgar om te eindigen met het bijzonder komische stuk “Failing”.

donateursconcertfoto

Donateursconcert 2016

In 2016 vond ons donateursconcert plaats op 14 februari in het Muziekpakhuis, Amsterdam. We brachten alle bezoekers op de hoogte van de ontwikkelingen rond MUZIEK AAN BED. En we lieten natuurlijk veel muziek horen: in bijzijn van de componiste zelf een nieuw arrangement van Sylvia Maessen van het stuk Bachianas Brasileiras no. 5 voor 2 celli. En een flink aantal quatre-mainsstukken van MUZIEK AAN BED.
Onze speciale gast deze middag was neuromusicoloog Artur Jaschke. Hij gaf een interactieve lezing: Muziek is mijn therapie. Artur Jaschke nam ons met levendige metaforen en anekdotes mee naar het verhaal van de muziek in onze hersenen en de weg naar de kliniek.