MUZIEK AAN BED in BovenIJ ziekenhuis

Cellistes Mariëtte en Tjakina van Stichting Muziek aan Bed brengen een hele reeks serenades aan patiënten in het BovenIJ ziekenhuis. Samen spelend op één cello
zorgen ze voor nieuwsgierige blikken, ontroering en spontaan meezingende patiënten en medewerkers.
Het repertoire wordt ter plekke afgestemd op het publiek, van ‘In de maneschijn&’ en ‘The pirates of the Carribean’ op de kinderafdeling tot de ‘Bolero’ van Ravel en de ‘Amsterdamse grachten’. Edwin van der Meer, voorzitter Raad van Bestuur van het BovenIJ ziekenhuis: “Muziek ontroert. En muziek aan bed werkt bijna als een bijzonder medicijn; het zorgt voor afleiding en ontspanning. Mooi om te zien hoe
patiënten genoten van dit muzikale intermezzo en medewerkers ze met open armen ontvingen.”

Muziek aan bed is een muzikale, mobiele act waarbij één cello met vier handen en twee stokken bespeeld wordt: duetten op één cello. Het is een kort, exclusief en persoonlijk optreden waarbij patiënten – jong en oud – op een originele manier kennis maken met muziek en cello.
Wordt vervolgd in 2019
De Stichting Muziek aan Bed organiseert serenades in ziekenhuizen en verzorgingshuizen door het hele land. Mariette en Tjakina komen in 2019 nog een aantal keer terug in het BovenIJ ziekenhuis. De inzet van Stichting Muziek aan Bed in het BovenIJ ziekenhuis wordt mede mogelijk gemaakt door de Rotary Club Amsterdam Nieuwendam en Amsterdam-Noord.

Over de auteur: MUZIEK AAN BED

MUZIEK AAN BED is een muzikale, mobiele act waarbij één cello met vier handen en twee stokken bespeeld wordt: duetten op één cello. Het is een kort, exclusief en persoonlijk optreden waarbij MUZIEK AAN BED tot aan een kinderziekenhuis-bed komt. Kwetsbare kinderen maken op een originele manier kennis met klassieke muziek en cello.

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.