10 jaar Muziek aan bed!

Op zondagmiddag 19 april vieren we in Buitenplaats Doornburgh 10 jaar Muziek aan bed. We vieren dit heel graag samen met u en we nodigen u van harte uit om ons lustrum concert bij te wonen. Er zijn nog een paar kaartjes!

10 jaar geleden rolden wij op een houten, groen karretje het Wilhelmina Kinderziekenhuis binnen om voor kinderen muziek te maken. We hadden 6 stukjes muziek op zak en het ludieke idee om die quatre-mains op een cello te spelen. Dat we nu een organisatie zijn met 12 cellisten en medewerkers die met hart en ziel onze missie uitdragen, was nog verre toekomstmuziek.

We zijn enorm trots op wat er inmiddels staat en hoeveel we kunnen betekenen met muziek maken voor kwetsbare mensen. We vieren 10 jaar MaB heel graag samen met u en we nodigen u van harte uit om ons lustrum concert bij te wonen. Het wordt een middag voor alle leeftijden, dus ook kinderen zien wij graag op ons feest verschijnen!
We hebben een prachtige locatie tot onze beschikking waar we voor u gaan spelen en u graag ook ontmoeten: Buitenplaats Doornburgh (Diependaalsedijk 17, Maarssen)

De middag is verdeeld in twee delen: Een voorprogramma met intieme optredens volgens het MaB concept. En een spectaculair hoofdprogramma met het hele MaB team als ensemble op het podium.

Voorprogramma
Op verschillende plekken in het gebouw geven de MaB cellisten kleine optredens en aan u de keus welke optredens u gaat bezoeken.

  • We trakteren op een kleinschalig programma speciaal voor kinderen.
  • In de Bibliotheek kunt u het concept van MaB aan den lijve ondervinden.
  • In de Huiskamer wordt een presentatie gegeven over MaB.
  • In de Refter draait onze nieuwste film over het project Muziek aan tafel. U kunt hier ook meer informatie over de stichting vinden.

Hoofdprogramma
Na een pauze gaan we samen naar de grote kapel waar het hele team cellisten van MaB een concert geeft. Op het programma staan:

  • Draadloos: gecomponeerd door Barbara Okma en speciaal voor ons 10-jarig bestaan herschreven voor 12 celli. Indrukwekkend!
  • Oblivion: de warmbloedige muziek van Piazzolla door een sextet van MaB cellisten
  • Matilda: een spetterend arrangement van Gijs Philip van Schaik voor en door het MaB team.
  • En we kijken terug naar 10 jaar MaB en natuurlijk vooruit, naar een nieuwe fase!

Er zijn nog een paar plaatsen te vergeven: bestel hier uw kaartjes!