Een inspirerend studieweekend

Drie dagen met elf cellisten op het prachtige landgoed Noorderheide.

Drie dagen met elf cellisten op het prachtige landgoed Noorderheide. Wat was het bijzonder fijn om na zo’n lange periode eindelijk weer met het hele team van Muziek aan Bed samen te kunnen zijn, elkaar ‘gewoon’ te ontmoeten. Maar ook om met en van elkaar te leren en te groeien.

Zo’n studieweekend geeft ruimte voor verdieping, verbinding en verbeelding. Ook ruimte voor nieuwe ervaringen, inspiratie en creativiteit. Dat is alleen maar mogelijk als we met het hele team samen zijn.

Het was prachtig om te zien hoe iedereen zijn eigen inbreng had, hoe inspirerend dat was voor anderen. Als cellisten van Muziek aan Bed raken we (gelukkig) nooit uitgeleerd! Zoals bij de training van Siebe, waarin we leerden nog beter te observeren, waardoor onze ‘antennes’ nog meer open gaan staan om verbinding te maken: met de patiënt, met de sfeer in een ziekenhuiskamer, met bezoekers, de verpleging, je Muziek aan Bed-partner. Zeker ook met jezelf: wat is mijn behoefte?

Wat was het ook inspirerend  om te zien en horen hoe je collega’s de muziek – en het soms theatrale eromheen – vormgeven. De muziek is niet anders, maar klinkt bij alle duo’s toch heel verschillend.

Ik vind het een voorrecht, zo’n studieweekend. Laat het volgende weekend maar weer komen!