In de schijnwerpers: ons repertoire

Muziek aan Bed heeft een breed repertoire aan muziek. Van kinderliedjes tot klassiek. Maar iedere cellist heeft wel een favoriet met een verhaal. In deze serie nemen we jullie mee in de wonderlijke wereld van muziek bij Muziek aan Bed. Tjakina neemt de aftrap.

Muziek aan Bed heeft een uitgebreid repertoire voor zowel kinderen als volwassenen. Van klassiek tot lichte muziek. De cellisten spelen ieder nummer met even veel overgave en plezier, en toch is er altijd wel een favoriet waar een verhaal achter zit of waar het hart net iets sneller van klopt. In deze serie belichten we diverse muzikale favorieten van de cellisten.

Tjakina: “Erbarme dich is een muziekstuk dat we alleen spelen als we weten dat iemand er iets mee heeft. Zo hebben we het een keer voor een terminaal patient gespeeld en het heeft zo veel betekenis voor haar gehad dat we daarna gevraagd zijn om het tijdens haar uitvaart opnieuw te spelen. Dat is best zwaar. Maar we kunnen het dragen. Dat is dan voor mij ook letterlijk de betekenis van het nummer: je gedragen voelen als je het zelf bijna niet meer kan dragen. Ik ben een echte Bach-fan. De eerste dat ik na terugkomst van vakantie weer speel is Bach. Het brengt me terug naar vroeger, toen ik in mijn studententijd met het studentenorkest elk jaar een stuk van Bach instudeerde. Het raakt zo diep. Dat vind ik mooi.”