Hartverwarmend

Rivke en Ilsje hebben al een intense en bijzondere ochtend op oncologie in het UMCG achter zich, als ze op de laatste kamer komen. Daar ligt Petra voor wie MUZIEK AAN BED al vaak heeft gespeeld.

Vandaag spelen we op oncologie in het UMCG. Hier liggen veel mensen die ernstig ziek zijn. Het is wederom een intense en bijzondere ochtend geweest als we bij de laatste kamer komen.
Hier ligt Petra en voor haar heeft Muziek aan Bed al heel vaak gespeeld. Ze vindt muziek heerlijk, heeft haar eigen gitaar ook mee in het ziekenhuis en verwelkomt ons altijd hartelijk.
We vragen in welke muziek ze nu zin heeft en ze antwoordt tot onze grote verbazing: kerstliedjes. “Want dat is zo lekker vrolijk.”

Eerlijk duurt het langst besluit ik direct. Ik vertel haar dat Ilsje en ik toevallig nét voor het eerst onze kerstmedley hebben gerepeteerd en dat ik het op zich best wil proberen ook al is het pas oktober maar me nu niet eens kan herinneren hoe het liedje begint. “Je moet het gewoon proberen, ik houd van pilots en je zult zien dat het dan best goed gaat” zegt ze. Na deze bemoedigende woorden zingt Ilsje me het beginnetje voor en hop daar gaan we. Vrijwel foutloos. Omdat Petra een sfeer weet te scheppen waarin het kan. “Zie nou wel!” roept ze blij na afloop. Wat een cadeautje voor ons dit keer…

Daarna spelen we ‘Happy’ van Pharrell Williams om te vieren dat ze extra blij is omdat ze even pauze krijgt en straks voor twee weken even naar huis mag.