Unieke workshop voor professionele cellisten

Schrijf je in voor de workshop voor cellisten (V/X/M) die geïnteresseerd zijn in het werk van Muziek aan Bed

Verkennende workshop Muziek aan Bed

Muziek aan Bed (MaB) verzorgt al 11 jaar persoonlijke optredens aan bed in het ziekenhuis voor (jonge) kinderen en volwassenen en in zorginstellingen voor mensen met dementie door het hele land. Dit doen we op een ludieke manier: quatre-mains op één cello, duetten met 4 handen en 2 stokken op één instrument. De verwondering die dat oproept is naast de muziek een krachtig middel om in contact te komen met de kwetsbare mensen voor wie we spelen.

MaB heeft veel ervaring in het spelen in ziekenhuizen en zorginstellingen, de organisatie groeit snel. We zijn momenteel werkzaam in de regio’s Amsterdam, Groningen, Utrecht, Rotterdam en Zwolle. In de toekomst zijn er plannen om uit te breiden in de regio Brabant en Gelderland. Daarnaast groeit het aantal optredens in de regio’s waar we al werkzaam zijn. Op dit moment bestaat MaB alleen uit vrouwelijke cellisten, maar daar komt verandering in, afhankelijk van het animo.

Werken voor MaB vraagt meer dan alleen goed cello spelen. We werken met cellisten die de uitdaging willen aangaan om van heel dichtbij te ervaren wat muziek doet bij kwetsbare kinderen en volwassenen. Cellisten die durven te onderzoeken hoe je met je cellospel en je presentatie kunt bijdragen aan een belangrijk lichtpunt tijdens een (ziekenhuis)dag.

Deze kennis willen we nu graag overdragen. Hiervoor organiseert MaB een workshop voor professionele cellisten met een conservatoriumachtergrond die interesse hebben in het werken met kwetsbare doelgroepen en graag willen leren hoe ze hun spel kunnen inzetten als communicatiemiddel. Tijdens de workshop laat onze externe trainer je kennis maken met de werkvormen van MaB en leer je vaardigheden aan die nodig zijn bij het spelen voor onze kwetsbare doelgroep. We maken gebruik van een aantal arrangementen van MaB, we vertellen over ons werk en geven je de gelegenheid het samenspelen op één cello uit te proberen. Behalve onze externe trainer zijn er twee ervaren MaB-cellisten aanwezig om je in te wijden. Na deze workshop heb je een helder beeld van MaB en haar werk en ook heb je de eerste handvatten geleerd om meer contact te maken met je publiek.

Ben je na de workshop zo enthousiast dat je (in de toekomst) wel voor MaB zou willen werken? Dan gaan we graag met je in gesprek.

De workshop vindt plaats op zondag 28 november 10.00-16.00, ergens in het midden van het land. Aan de workshop kunnen maximaal 12 cellisten deelnemen.

Wat vragen we:

  • opsturen cv en motivatiebrief, waarom je geïnteresseerd bent in deze workshop en het werk van MaB.
  • aanmelden t/m 31 oktober naar info@muziekaanbed.nl

Bij invitatie:

  • 3 arrangementen uit het hoofd te leren
  • bijdrage aan de dag €35 incl. gezamenlijke lunch

Alle cellisten met een conservatoriumopleiding zijn welkom om mee te doen. De selectie wordt gemaakt op grond van motivatie en regio. Als de workshop vol zit zullen we in het nieuwe jaar een volgende workshop aanbieden. Je kunt je ook nu al aanmelden voor een volgende ronde als november niet goed uitkomt.