Kei College zet zich in voor Muziek aan Bed

Vanaf november vorig jaar zijn leerlingen van de afdeling Dienstverlening en Producten van het Kei College in Heerenveen bezig geweest om een activiteit voor het gehele Kei College te organiseren om daarmee geld op te halen voor Muziek aan Bed.

Vanaf november vorig jaar zijn leerlingen van de afdeling Dienstverlening en Producten van het Kei College in Heerenveen bezig geweest om een activiteit voor het gehele KeiCollege te organiseren om daarmee geld op te halen voor Muziek aan Bed. Leerlingen van deze afdeling werden nog meer enthousiast na een Meet & Greet met celliste Ellis, zij kon bevlogen vertellen over haar eigen ervaringen en gaf antwoord op de leuke en soms verrassende vragen van de leerlingen.

In de klas werd daarna bedacht dat een ‘loterij organiseren’ wellicht een goed middel zou kunnen zijn voor een actie.
Zo gezegd, zo gedaan! Er werden spandoeken gemaakt, de middenstand en het management van het Kei College werd bezocht voor sponsering van prijzen. Alle leerlingen van het Kei College kregen vervolgens een voorlichting over Muziek aan Bed en konden daarna zelfgemaakte muzieknootjes kleuren en/of lampionnenkapjes versieren voor een lange feestelijke muziekslinger in de aula.  Aan het einde van de voorlichting kregen ze lootjes mee om deze te verkopen aan ouders/pake’s en beppe’s (= opa’s en oma’s) of zichzelf ;).

De actie werd niet alleen opgepakt door de leerlingen…. ook de medewerkers hebben loten gekocht/verkocht en werden alle statiegeldflesjes door de schoonmakers van de school wekenlang verzameld!

De loting zou in eerste instantie plaatsvinden net voor de kerstvakantie. Helaas door de lockdown kon dit niet doorgaan. Gelukkig is het Kei College ook na de kerstvakantie weer open gegaan en is het streven om het project nu voor eind januari af te ronden en het eindbedrag van de actie bekend te maken. We zijn benieuwd!