Muziek aan bed in concert 2019

Dit jaar was het Muziek aan bed in concert op 7 april in de bomvolle Uilenburgersjoel in Amsterdam.
Het team van cellisten biedt jaarlijks een gevarieerd en informatief programma aan onder de titel Muziek aan Bed in Concert. Dat doen we om de donateurs te eren en om nieuwe belangstellenden de gelegenheid te geven kennis te maken met ons werk. Dit jaar was het concert op 7 april in de overvolle Uilenburgersjoel in Amsterdam.

Wat is een belangrijk kenmerk van de wijze waarop MUZIEK AAN BED optreedt aan het ziekenhuisbed of in de kamer van de zorginstelling? De cellisten zijn erop uit om in contact te komen met hun luisteraars daar. Wat ze spelen en hoe ze spelen hangt af van de luisteraars die ze voor zich hebben.

Het jaarlijkse optreden tijdens Muziek aan Bed in Concert kan wat dat betreft niet helemaal representatief zijn, ook al zoeken de musici in deze concertsetting zeker wel het contact met de overvolle zaal. In het concert laten de cellisten vooral enthousiast zien hoe mooi hun werk is, hoe goed ze kunnen spelen en samenspelen, hoe afwisselend en hoe breed het repertoire is. Ook vertellen ze over hun ervaringen en resultaten met het werk voor MUZIEK AAN BED.

Het was een bruisend, zeer gevarieerd muziekprogramma. Een kleine greep daaruit: Bach, een tango, een Heksenlied – gespeeld volgens het handelsmerk van MUZIEK AAN BED: met z’n tweeën op één cello, vier handen, twee strijkstokken, kriebelende haren in je neus. Maar ook een kwartet van Debussy, een kwartet van de Beatles viel te beluisteren; met z’n achten werd Bachianas Brasileiras no.1 gespeeld.