We zijn er klaar voor

In het kader van ons project ‘We zijn er klaar voor’ kreeg het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven een hele dag Muziek aan Bed cadeau. In deze blog vertelt Lisette van Heffen, van Hart-&Vaatcentrum Catharina Ziekenhuis, over haar beleving van de kennismaking.

In het kader van ons project ‘We zijn er klaar voor’ kreeg het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven een hele dag Muziek aan Bed cadeau. Nu ziekenhuizen weer open gaan voor externen, biedt onze stichting dit cadeau aan een aantal nieuwe ziekenhuizen aan, zolang we daar financiële middelen voor kunnen vinden. We vroegen aan onze contactpersoon in het ziekenhuis, Lisette van Heffen, over haar beleving van de kennismaking:

“Op Internationale Muziekdag, 1 oktober, werden wij in het Catharina Ziekenhuis verrast met een hele dag Muziek aan Bed: 2 cellisten op 1 cello met een uitgebreid repertoire die ons kwamen verwennen met een prachtig cadeau. Zowel patiënten, bezoekers als personeel hebben genoten. Het was een geweldige dag. Patiënten waren enthousiast, ontroerd en dankbaar.

“Nog nooit gezien dat 2 dames op 1 instrument spelen, fantastisch”.

Het waren vaak kippevelmomentjes die muziek teweeg brengt bij patiënten. Ook het personeel vond het een geweldige dag en zéker voor herhaling vatbaar.

“Ze mogen elke week wel komen spelen”.

Het was een hele drukke dag op de verschillende verpleegafdelingen en het deed de verpleegkundigen goed om even zo’n relaxmomentje te mogen ervaren. Het mooie is dat de dames zelf heel goed aanvoelen wat er kan op een kamer bij een patiënt/patiënten. Zij focussen zich helemaal op de patiënt en hebben er uitgebreid aandacht voor.

“Ik heb genoten, even een momentje voor mezelf, even niet over ziek zijn praten en denken, even genieten”.

Benieuwd naar de mooie celloklanken en verhalen uit de praktijk? Schrijf je snel in voor de online Meet & Greet sessies tijdens de landelijke actieweek tussen 25 t/m 31 oktober 2021. Meer weten over ‘We zijn er klaar voor’? Klik hier.