Kijk even mee bij onze kennismaking met Ikazia

Muziek aan Bed bereidt terrein uit in Rotterdam. Op vrijdag 11 november waren Tjakina en Willemijn voor het eerst in Ikazia. Lees hier een kleine impressie van een ziekenhuismedewerker.

Het is altijd bijzonder om een nieuw ziekenhuis te leren kennen. Bij Ikazia Ziekenhuis is het enthousiasme groot en de ontvangst hartelijk. Daan van der Leer, verantwoordelijk voor het relatiebeheer “Vrienden van Ikazia”, loopt met ons mee en maakt vervolgens een impressieverslag:

“Muziek aan Bed speelt op alle afdelingen. Ook de IC en kinderafdeling staan op het lijstje. Een prachtig initiatief om de patiënten een fijn en opbeurend moment te geven in de soms zo eentonige en in een voor sommigen ook spannende en verdrietige tijd. Een paar voorbeelden:

Een mevrouw slaapt en is duidelijk benauwd. De cellisten beginnen met spelen. Que Sera Sera. Mevrouw wordt wakker van de muziek. Heeft plotseling aandacht en zingt ondanks, haar benauwdheid, mee. Als de muzikanten weg zijn zegt ze: “Dit zong mijn vader altijd. Hij is al 36 jaar dood en plots is hij er weer even bij.”

De muzikanten spelen voor een jarige collega op de afdeling cardiologie. De verpleegpost zit gezellig vol. Er wordt meegeklapt en gezongen. Ontroerend, vrolijk, er gebeurt iets magisch, blij, opgewekte medewerkers die komen luisteren en meegenieten.

Muziek aan Bed kon magische momenten brengen op Afdelingen Long, Cardiologie, Neurologie, Chirurgie dagbehandeling en shortstay. We zijn dankbaar aan Muziek aan Bed en aan Vrienden van Ikazia voor deze hart onder de riem.”