Nieuw in het repertoire

Toen Muziek aan Bed begon waren er geen geschikte composities voor de act van twee cellisten met één cello.

Toen Muziek aan Bed begon waren er geen geschikte composities voor de act van twee cellisten met één cello. Dus werden speciale arrangementen geschreven. Nu, tien jaar later, zijn al heel wat arrangementen beschikbaar. Maar er is meer aan de hand. Zo vragen nieuwe arrangementen een scala aan bekwaamheden van de cellisten. De handen gaan alle kanten op, er wordt gezongen, getokkeld, een ‘noot op je kop’ stukgeslagen, er wordt in een liedarrangement zelfs een begeleidende groove gespeeld. En ja, ook zeker nog ‘gewoon’ gestreken. Dat alles tot groot plezier van de luisteraars, jong en oud.

Als je van beren leren kan – T. Gilkyson
De beroemde disneyfilm “Jungle boek” (1967): velen van ons zijn er groot mee geworden. In 2016 bewees de remake van deze film nog maar eens hoe dit verhaal en deze muziek nog steeds tot de verbeelding blijft spreken. Hoofdpersoon Mowgli wordt als baby gevonden door een roedel wolven en door hen opgevoed. Tijdens het vrolijke liedje “als je van beren leren kan” leert de zorgeloze beer Baloe de nog jonge Mowgli over al het lekkere eten in de jungle. Marieke van der Heyden heeft er een arrangement van gemaakt voor Muziek aan Bed. Het lijkt wel of ze al haar ervaring als quarte-mains speler aangesproken heeft. De handen gaan alle kanten op! Er wordt in gezongen, getokkeld een “noot op je kop” stukgeslagen en gewoon gestreken. We hebben dit vrolijke nummer al voor kinderen én volwassenen kunnen spelen. Tot groot plezier van de luisteraars!

 

Atardi – R. Plaate
Het ontbrak ons nog aan een Antilliaans lied. Gekozen hebben we voor het bij Antillianen alom bekende “Atardi Korsau ta Bunita”. Dit lied gaat over het fraaie (bunita) Curaçao in de namiddag (atardi), waar de zon langzaam achter de horizon verdwijnt. We vroegen Emile Visser om hier een arrangement van te maken. Emile bracht Muziek aan Bed weer iets nieuws: grooven op de cello! Zo zijn onze cellisten hard bezig geweest om zich te bekwamen in het spelen van de begeleidende groove. Dit lied spelen we voor iedereen die zin heeft in een zonnig en warm liedje al dan niet met reminiscenties aan Curaçao.