Nieuw in het repertoire

Muziek aan Bed is steeds bezig met het ontwikkelen van nieuwe ideeën.

Muziek aan Bed is steeds bezig met het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Het schrijven van nieuwe arrangementen is daarvan een onderdeel. Daar komt heel wat bij kijken. Het arrangeren van bestaande muziek zodat die quatremains op één cello gespeeld kan worden  vraagt veel precisiewerk. Het is belangrijk dat je als arrangeur weet wat er wel en niet kan als je met twee personen, met vier handen en met twee strijkstokken op de vier snaren van één cello speelt. Een waarlijke puzzel, dat zal niet verbazen! Daarom zijn we heel blij dat de twee MaB cellisten Esther de Boer en Chieko Donker Duyvis zich in de voorbije twee jaar steeds verder hebben ontwikkeld als MaB-arrangeurs.

Tijdens het Muziek aan Bed-weekend in Noorderheide werden arrangementen gepresenteerd van kinderliedjes die uit de Facebook-poll door jullie werden gekozen. Het werd een vrolijke boel: Ilsje liet haar nieuwe arrangement van Wielen van de bus horen, met enthousiaste dansjes en een fantastische uitbeelding van Rivke. Chieko presenteerde samen met Mariëtte haar arrangement van Klap eens in je handjes / Op een grote paddenstoel. We probeerden met zijn allen de eerste versie uit van The Lion Sleeps Tonight. Het door Esther gearrangeerde liedje klonk al ontzettend leuk.

We hebben heel veel gelachen en plezier gehad en kijken ernaar uit om deze nieuwe liedjes in ziekenhuizen te spelen om er zoveel mogelijk kinderen (en ouders!) mee te verrassen.

In het filmpje hieronder kun je meebeleven hoe nieuwe arrangementen het eerste licht zien.