Nieuwe zakelijk leider: Merel Dercksen

Ik heb het geluk dat ik sinds 1 maart op een andere manier betrokken mag zijn bij Muziek aan Bed.

Ongeveer twintig jaar geleden lag ik in een ziekenhuis. Een nogal stressvolle omgeving, zeker met piepende infuuspompen en andere apparaten die steeds weer alarm slaan. Toen een van mijn bezoekers toevallig zijn cello bij zich had en op verzoek van de verpleging ‘een stukje speelde’, heb ik ervaren wat muziek op zo’n moment kan doen. Niet alleen voor mij als patiënt, maar ook voor bezoekers en de zorgverleners. Iedereen ontspande.

Als zo’n onvoorbereid mini-concertje al kan zorgen voor ontspanning, afleiding en het gevoel dat je je geest weer bijeen kunt rapen, voor betere slaap en minder pijn, hoe groot moet het effect dan wel niet zijn met twee cellisten, die hier bovendien nog in getraind zijn? Toen ik hoorde van Muziek aan Bed was mijn reactie dan ook: ‘wat een geweldig initiatief. Mocht ik ook weer opgenomen worden, dan hoop ik dat jullie langskomen en anders huur ik jullie in’.

Het ziet er niet naar uit dat dat ervan gaat komen. Maar ik heb het geluk dat ik sinds 1 maart op een andere manier betrokken mag zijn bij Muziek aan Bed. Voor een dag in de week ben ik de nieuwe zakelijk leider. Daarbij focus ik me vooral op het financiële deel, en op verdere uitbreiding. Want hoewel Muziek aan Bed de afgelopen tijd sterk gegroeid is, hebben we nog geen landelijke dekking. Ik ga me ervoor inzetten, samen met de rest van het team, dat patiënten in elke regio van Nederland in aanraking kunnen komen met de heilzame effecten van Muziek aan Bed. En dan niet incidenteel, maar op basis van langdurige afspraken. Zodat we echt een bijdrage aan de zorg kunnen leveren. Of dat nu voor kinderen of volwassenen is, op een oncologische dagbehandeling of op een gesloten geriatrische afdeling.

Naast mijn werk voor Muziek aan Bed ben ik boekhouder en belastingadviseur. Dat werk heb ik de afgelopen tien jaar in loondienst gedaan, en sinds 1 maart heb ik mijn eigen bedrijf. Het liefst werk ik voor ondernemers die iets waardevols toevoegen aan hun omgeving. Muziek aan Bed past precies in dat plaatje, dus ik hoop dit nog lang te kunnen doen.