PROFIEL CELLIST MUZIEK AAN BED

MUZIEK AAN BED zoekt in de regio Groningen een professionele celliste met een afgeronde conservatoriumopleiding. Muziek is de basis, we raken ons publiek door zo mooi mogelijk muziek te maken.

MUZIEK AAN BED werkt met een bijzonder concept, quatre-mains spelen op 1 cello. De verwondering die dat oproept is naast de muziek een krachtig middel om in contact te komen met mensen.

Maar werken voor MUZIEK AAN BED vraagt meer dan alleen goed cello spelen. We zoeken cellisten die de uitdaging willen aangaan om van heel dichtbij te ervaren wat muziek doet bij kwetsbare kinderen en volwassenen. Cellisten die durven te onderzoeken hoe je met je cellospel en je presentatie kunt bijdragen aan een belangrijk lichtpunt tijdens een ziekenhuisdag.

Onze ervaring leert dat, om dit werk goed te kunnen doen, het belangrijk is een aantal vaardigheden (verder) te ontwikkelen.

Allereerst het technisch samenspelen op één cello. Het vraagt veel ‘vlieguren’ om met je ‘partner’ cellist één cello te kunnen besturen. Veel voorwerk is al door MUZIEK AAN BED gedaan: alle partijen zijn uitgewerkt op vingerzettingen, streken en de ‘logistieke eigenaardigheden’ die je tegenkomt bij het verdelen van de snaren. De twee cellisten wisselen elkaar af met voor en achter spelen, zodat je fysiek verschillende houdingen aanneemt en ook wisselt in melodie en begeleiding. Het repertoire bestaat uit korte, bekende en toegankelijke stukken uit de klassieke muziek, film, wereldmuziek en games. Alle muziek wordt uit het hoofd gespeeld.

Naast het ‘met twee op één cello spelen’, vraagt het tijd om te groeien in de omgang met zieke, kwetsbare kinderen, hun ouders en kwetsbare volwassenen. Nadat je een groot deel van het repertoire uit je hoofd kan spelen ga je voor het eerst mee naar een optreden in het ziekenhuis, samen met 2 ervaren cellisten van MUZIEK AAN BED. Tijdens dit optreden speel je zelf een aantal nummers en ben je in de gelegenheid om mee te kijken in het ziekenhuis. Zo ontdek je hoe je via de muziek, zonder woorden contact kunt maken met mensen en wat de effecten van een optreden zijn. Bij elk volgende optreden ga je meer stukken spelen. Uiteindelijk treed je zelfstandig op, samen met een ervaren cellist. Ook zijn er gesprekken met het hoofd van de pedagogische zorg over de gang van zaken in het ziekenhuis en wat je kunt verwachten.

KWALITEIT
Er wordt kwaliteit gevraagd op verschillende gebieden: Als eerste in het vak dat je uitoefent. Ten tweede is hoe jij muziek maakt voor kwetsbare mensen van even groot belang. Hoe ga je daar mee om, welke muziek kies je, kun je je snel en zo goed mogelijk in een kind/volwassenen invoelen, een situatie inschatten. Hoe reageer je als je een Intensive Care bezoekt. Kan je snel schakelen, muzikaal maar ook emotioneel.
Ten derde: De verpleging heeft meer te doen dan jou over de afdeling de weg te wijzen. Dus je moet in staat zijn om zelfstandig over een afdeling te gaan, de hygiëne en andere protocollen kennen, inschatten wanneer je een kamer in kunt gaan of beter kunt wachten.

We zijn specifiek op zoek naar vrouwelijke cellisten in de regio Groningen. Je optredens zullen uiteindelijk ook vooral in de regio Groningen plaatsvinden, met mogelijk uitstapjes in een straal van 100 km buiten Groningen. De zogenaamde MAB-dagen, repetitie dagen met alle cellisten, zullen plaatsvinden in Amsterdam.
Ben je geïnteresseerd? Stuur dan je motivatiebrief en cv voor 9 februari naar info@muziekaanbed.nl.

PLANNING

Deadline solliciteren 9 februari 2019
Reactie op je sollicitatie 11 februari 2019
selectie workshop in Groningen 10.00-12.30 25 februari 2019
eerste Inwerkrepetitie in Amsterdam 10.00-13.00 11 maart 2019
Muziekaanbed-dagen met alle cellisten in A’dam en Ede 15 maart, 17 mei, 6 en 7 september (Ede), 10 november, 13 december
vervolgrepetitie’s in Amsterdam en Zwolle april, mei, juni en juli
meeloop-optredens in ziekenhuizen/zorginstellingen mei, juni, juli, september
start eigen optredens vanaf oktober 2019

Per optreden in een ziekenhuis ontvang je een vergoeding evenals een vergoeding voor de reiskosten. Wil je hier meer over weten, stuur dan een mail naar info@muziekaanbed.nl