Let's go! Start: 25 oktober

Tijdens de landelijke actieweek willen we ook aandacht geven aan muzikale nootjes en we hopen dat in ieder hoekje van Nederland lekker geoefend wordt voor deze challenge. Dus ben je muziekdocent of leerling? Lees vooral verder en meld je aan!

Welkom bij de Muziek aan Bed oefen-challenge! 

Supertof als je meedoet aan de challenge die we op 25 oktober starten. Dit is een actie om én extra goed aan de slag te gaan met jouw instrument én geld in te zamelen voor Muziek aan Bed. Daarbij hebben we een extra uitdaging: doe mee met een stuk oefenen dat Muziek aan Bed ook regelmatig uitvoert en wel de beroemde Bolero van Ravel, geschikt gemaakt voor elk instrument en niveau!

Over de Bolero
Leuk om te weten dat dit stuk oorspronkelijk als ballet geschreven. Het begint met het ritme van een kleine trommel. En iedere keer pikt een instrumentengroep het ritme op. Dat was meteen een succes. Het verhaal speelt zich af in een Spaanse herberg waar een meisje op een tafel de bolero danst aangemoedigd door mannen  in de kroeg. De compositie duurt 15 minuten en telt 4000 trommel slagen. Ben je er klaar voor?

Wat is de bedoeling?
Je gaat een oefen-challenge aan waarbij je in overleg met je docent 30 dagen oefent op je instrument in de periode tussen 25 oktober en 1 december. Ook spreek je af met je docent hoe lang je iedere dag oefent. Daarvoor zoek je zo veel mogelijk supporters in je omgeving. Deze (Groot)ouders, buren, vrienden en familie kunnen jou sponsoren door je een bedrag te geven per dag dat je oefent. De challenge maakt deelt uit van de landelijke actieweek. Meer daarover lees je hier: Landelijke Actieweek 25 t/m 31 oktober.

De challenge start op 25 oktober aanstaande en eindigt in principe op 1 december (in overleg met je docent). We vinden het natuurlijk leuk om op 25 oktober van je te horen wat je denkt binnen te halen aan gelden voor Muziek aan Bed. Dan kunnen we dat bedrag meetellen bij de verwachte opbrengsten van onze actieweek. Benieuwd en wil je gelijk aan de slag? Download hier alle partituren en invulbladen die je nodig hebt.

Samenvattend:
Meld je aan bij henriett@muziekaanbed.nl met vermelding van naam, mailadres, telefoonnummer (waar de tikkie naar kunnen sturen) leeftijd, naam docent. Als je het leuk vindt, kun je ook een foto van jezelf meesturen (uiteraard met toestemming van je ouders als je minderjarig bent).

  • Zoek zoveel mogelijk sponsors en vul het in op je sponsorformulier.
  • Stuur 25 oktober het sponsorformulier op, zodat we weten hoeveel je denkt binnen te halen voor Muziek aan Bed.
  • Doe de challenge en houd vol! Maak gebruik van de oefentips van onze cellisten (te vinden op de achterkant van het invulblad)
  • Na afloop stuurt Muziek aan Bed een tikkie met het totaalbedrag dat jij hebt ingevuld op je sponsorformulier.
  • Ontvang bij deelname van Muziek aan Bed een supertoffe stressbal via jouw docent.

Heb je vragen, mail dan naar henriett@muziekaanbed.nl

Met jouw hulp kunnen de cellisten nog meer zieke kinderen en volwassen helpen de aandacht te verleggen van pijn naar plezier! Namens het hele team van Muziek aan Bed zet hem op!